Quesadilla se zeleninou a batáty a česnekovým dipem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 střední cibule
- 1 menší batát (nebo 1/2 velkého)
- 1 menší cuketa
- 1 čerstvá paprika
- černé olivy (dobrovolné, já jsem do 1 quesadilly olivy dala a do druhé ne)
- 1 polévková lžíce posekané petrželové natě
- posekané listy z jedné menší snítky rozmarýnu
- 1 stroužky česneku
- Cheddar
- 4 tortilly
- sůl
- pepř
- chilli
- trocha olivového oleje
- Česnekový dip:
- 150 g zakysané smetany
- 2 stroužky česneku prolisované
- 1/2 lžičky medu
- trocha sušeného medvědího česneku (spíše na efekt)
- sůl
- pepř
Postup Quesadilla se zeleninou a batáty a česnekovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C.
Batát jsem si nastrouhala, cibuli jsem překrojila na čtvrtiny a pak pokrájela na tenké plátky, totéž jsem udělala s cuketou, papriku jsem nakrájela na tenčí kratší nudličky.
Na oleji jsem si osmahla cibulku, dokud nezačala sklovatět. Pak jsem přidala papriku, cuketu, restovala asi 2 minuty a nakonec nastrouhaný batát a bylinky, sůl, pepř a chilli. Aby se batáty trochu provařily, nechala jsem zeleninu opékat na pánvi zhruba dalších 7 minut. Nakonec jsem přidala prolisovaný česnek.
Směs jsem rozdělila na dvě tortilly, rozprostřela, posypala strouhaným cheddarem a přikryla další trotillou.
V troubě jsem nechala quesadilly péct jen chvilku, maximálně 5 minut. Prostě tak, až začaly trotilly lehce hnědnout a sýr se rozpustil.
Na dip jsem jen smíchala všechny ingredience =).