Quesadilla se zeleninou a batáty a česnekovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 střední cibule
1 menší batát (nebo 1/2 velkého)
1 menší cuketa
1 čerstvá paprika
černé olivy (dobrovolné, já jsem do 1 quesadilly olivy dala a do druhé ne)
1 polévková lžíce posekané petrželové natě
posekané listy z jedné menší snítky rozmarýnu
1 stroužky česneku
Cheddar
4 tortilly
sůl
pepř
chilli
trocha olivového oleje
Česnekový dip:
150 g zakysané smetany
2 stroužky česneku prolisované
1/2 lžičky medu
trocha sušeného medvědího česneku (spíše na efekt)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si dala předehřát na 180°C.

  2. Batát jsem si nastrouhala, cibuli jsem překrojila na čtvrtiny a pak pokrájela na tenké plátky, totéž jsem udělala s cuketou, papriku jsem nakrájela na tenčí kratší nudličky.

  3. Na oleji jsem si osmahla cibulku, dokud nezačala sklovatět. Pak jsem přidala papriku, cuketu, restovala asi 2 minuty a nakonec nastrouhaný batát a bylinky, sůl, pepř a chilli. Aby se batáty trochu provařily, nechala jsem zeleninu opékat na pánvi zhruba dalších 7 minut. Nakonec jsem přidala prolisovaný česnek.

  4. Směs jsem rozdělila na dvě tortilly, rozprostřela, posypala strouhaným cheddarem a přikryla další trotillou.

  5. V troubě jsem nechala quesadilly péct jen chvilku, maximálně 5 minut. Prostě tak, až začaly trotilly lehce hnědnout a sýr se rozpustil.

  6. Na dip jsem jen smíchala všechny ingredience =).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!