Penne s kuřecím masem a česnekem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 50 g cibule
- 150 g kuřecí šunkové slaniny (DZ Klatovy obsah tuku 11 g/100 g)
- 200 g prsních nebo stehenních řízků bez kůže
- 100 g pórku
- 5 velkých stroužků česneku
- 100 ml kuřecího vývaru
- 200 ml krémové Ramy na vaření (7 % tuku)
- 1 lžička solamylu
- sůl
Postup Penne s kuřecím masem a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na velmi jemné plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso vložíme do misky přidáme polovinu česneku a solamyl. Důkladně promícháme a necháme odležet, než připravíme další suroviny.
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a pórek na proužky. Dáme podle návodu vařit těstoviny.
Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem. Na rozpálenou pánev klademe jednotlivé kousky masa a opékáme z obou stran do zlatova. Na opékání není potřeba žádný olej.
Upečené maso vyjmeme a uchováme na teple. Do pánve vložíme slaninu, počkáme, až pustí trochu tuku. Pak přidáme cibuli a česnek. Opékáme do růžova.
Podlijeme vývarem. Když se směs začne vařit, přilijeme Ramu.
Jakmile se Rama začne vařit, přidáme pórek a po 2 minutách můžeme servírovat. Na talíř naservírujeme těstoviny, na ně nalijeme omáčku a navrch přidáme maso.