Bramborový salát se salátovou okurkou a koprem
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g brambor
- 300 g salatove okurky
- 1 mensi cervená paprika
- 1 mensi zlutá paprika
- 1/2 mensi cervene cibule
- hrst vypeckovanych oliv
- lák z oliv
- hrst cerstveho kopru
- 1 lzice dijonske horcice
- 1 lzicka worcester omacky
- 1 lzice luciny domácí nebo kupovane
- majoneza (dle chuti)
- stava z citronu
- sul
- pepr
Postup Bramborový salát se salátovou okurkou a koprem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.
Salátovou okurku a obě papriky nakrájíme na kostičky, cibuli a olivy nadrobno.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, posekaný kopr a promícháme. Osolíme a opepříme.
Zvlášť v misce smícháme hořčicí, lučinu, majonézu, worcester a citrónovou stavu. Nalijeme na salát a promícháme.
Případně dochutíme soli, pepřem nebo lakem z oliv.
(Salátovou okurku můžeme před použitím oloupat, případně zbavit semínek;pokud salát nepodáváme hned můžeme nakrájenou okurku posolit a slít přebytečnou tekutinu).