Bramborový salát se salátovou okurkou a koprem

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g brambor
300 g salatove okurky
1 mensi cervená paprika
1 mensi zlutá paprika
1/2 mensi cervene cibule
hrst vypeckovanych oliv
lák z oliv
hrst cerstveho kopru
1 lzice dijonske horcice
1 lzicka worcester omacky
1 lzice luciny domácí nebo kupovane
majoneza (dle chuti)
stava z citronu
sul
pepr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.

  2. Salátovou okurku a obě papriky nakrájíme na kostičky, cibuli a olivy nadrobno.

  3. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, posekaný kopr a promícháme. Osolíme a opepříme.

  4. Zvlášť v misce smícháme hořčicí, lučinu, majonézu, worcester a citrónovou stavu. Nalijeme na salát a promícháme.

  5. Případně dochutíme soli, pepřem nebo lakem z oliv.

  6. (Salátovou okurku můžeme před použitím oloupat, případně zbavit semínek;pokud salát nepodáváme hned můžeme nakrájenou okurku posolit a slít přebytečnou tekutinu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!