Bezlepkové makové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
150 g moučkového cukru
1 dcl oleje
120 g mletého máku
1 zakysaná smetana
1 skořicový cukr
1 prášek do pečiva dr. Oetker
150 g mouky (70 g Promix pro pečení, 2 PL rýžová, zbytek pohanková)
Krém:
1 vanilkový pudink dr. Oetker
1 vanilkový cukr
400 ml mléka
100 g másla
2 vaničky polotučného tvarohu
Na posyp:
hořké kakao
mleté ořechy
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme do husta, postupně zašleháme moučkový cukr, poté postupně žloutky a olej. Pomalu vmícháme mák, zakysanou smetanu a suchou směs mouky+skořicového cukru+prášku do pečiva.

  2. Upečeme korpus, těsta je dost na klasický plech s vyšším okrajem. Po vychladnutí potřeme krémem a posypeme hořkým kakaem.

  3. Krém: Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustější pudink, do horkého vmicháme máslo, za občasného míchání necháme vystydnout a poté vmícháme tvaroh. Není třeba doslazovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!