Bezlepkové makové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 1 dcl oleje
- 120 g mletého máku
- 1 zakysaná smetana
- 1 skořicový cukr
- 1 prášek do pečiva dr. Oetker
- 150 g mouky (70 g Promix pro pečení, 2 PL rýžová, zbytek pohanková)
- Krém:
- 1 vanilkový pudink dr. Oetker
- 1 vanilkový cukr
- 400 ml mléka
- 100 g másla
- 2 vaničky polotučného tvarohu
- Na posyp:
- hořké kakao
- mleté ořechy
- skořice
Postup Bezlepkové makové řezy
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme do husta, postupně zašleháme moučkový cukr, poté postupně žloutky a olej. Pomalu vmícháme mák, zakysanou smetanu a suchou směs mouky+skořicového cukru+prášku do pečiva.
Upečeme korpus, těsta je dost na klasický plech s vyšším okrajem. Po vychladnutí potřeme krémem a posypeme hořkým kakaem.
Krém: Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustější pudink, do horkého vmicháme máslo, za občasného míchání necháme vystydnout a poté vmícháme tvaroh. Není třeba doslazovat.