Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Palačinkové těsto:
- 150 g pohankové mouky
- 300 g vody
- špetka soli
- sádlo (na pánev pro smažení)
- Náplň:
- 200 g vepřového mletého masa
- 200 g špenátu
- sádlo (na pánev pro smažení)
Postup Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s vodou, přidáme špetku soli a řádně vymícháme hladké těsto. Pánev potřeme sádlem a palačinky upečeme. Palačinky se snažíme dělat tenké, vyšší by se mohly při zavinutí trhat.
Špenát (použila jsem granule) dáme ve vodní lázni úplně rozmrazit a vymačkáme z něj přes cedník přebytečnou vodu.
Na pánev dáme sádlo (kdo má rád, může dát i cibuli) a mleté maso pozvolna opékáme. Když je maso zatažené, přidáme špenát a ještě chvíli společně opekáme. Na palačinky dáme náplň a zavineme je.