Veganský rýžový nákyp s broskvemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 šálky rýže
- 1 dóza kokosového mléka
- hnědý cukr
- vlašské ořechy
- slunečnicová semínka
- trochu kokosových plátků
Postup Veganský rýžový nákyp s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Vaříme rýži, dokud nezměkne, přidáme 1/2 dózy kokosového mléka a vaříme, dokud nemá směs kašovitou konzistenci. Přidáme hnědý cukr, na pánvi restujeme ořechy a slunečnicová semínka, s trochou oleje.
Rýžový nákyp nandáme na talíř, posypeme ořechy a přidáme broskve z dózy (popřípadě jiný druh ovoce). Pár broskví včetně šťávy, které jsme si odložili stranou, dáme do mixéru a mixujeme společně s druhou polovinou kokosového mléka tak, že dostaneme koktejl. Podáváme společně.