Postrouhaná pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 kelímek pomazánkové máslo 
1 lžíce hořčice 
20 dkg měkký salám 
2-3 ks kyselá okurka 
1 ks cibule 
3 ks vejce
1 špetka mletý pepř
sůl podle chuti
pažitka nebo řeřicha
šunka
pikantní salám
kapie

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme.

  2. Přes hrubé struhadlo si do mísy nastrouháme natvrdo vařená vejce, měkký salám, oloupanou cibuli, kyselé okurky. Promícháme.

  3. Přidáme hořčici a vše spojíme s pomazánkovým máslem.

  4. Strouhanou pomazánku dochutíme mletým pepřem, solí a sekanou pažitkou nebo řeřichou. Všechno mícháme pouze vidličkou.

  5. Necháme chvíli odpočinout a pak pomazánku mažeme na plátky veky a dozdobíme třeba šunkou, salámem, červenou kapií, rajčetem prostě podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!