Perkelt Balatonfüred
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového boku (rozkrojeného na 2 špalíky)
- 50 g špeku
- 1 lžice sádla
- ½ maďarské paprikové i domácí uzené klobásky
- 1 střední cibule
- 2 střední žampiony
- 1 kapie červená
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 střední rajče
- 1 celá jarní cibulka
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
- pepř
- čabajkové koření
- feferony
- silný vepřový vývar
Postup Perkelt Balatonfüred
Postup přípravy receptu
-
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.
Přidám rajský protlak a sladkou papriku, promíchám, přidám žampiony pokrájené na čtvrtky a podliji mírně vývarem. Zadělám alobalem a dám do trouby na cca 60 minut při 200°C.
Odstraním alobal, přidám zbylé suroviny a peču ještě 30-40 minut při 230°C. Pokud je potřeba, podlévám a dokořením dle chuti. Nezahušťovat, vyvařit do požadované hustoty.