Perkelt Balatonfüred

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového boku (rozkrojeného na 2 špalíky)
50 g špeku
1 lžice sádla
½ maďarské paprikové i domácí uzené klobásky
1 střední cibule
2 střední žampiony
1 kapie červená
1 zelená paprika
2 stroužky česneku
1 střední rajče
1 celá jarní cibulka
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sladké papriky
sůl
pepř
čabajkové koření
feferony
silný vepřový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.

  2. Přidám rajský protlak a sladkou papriku, promíchám, přidám žampiony pokrájené na čtvrtky a podliji mírně vývarem. Zadělám alobalem a dám do trouby na cca 60 minut při 200°C.

  3. Odstraním alobal, přidám zbylé suroviny a peču ještě 30-40 minut při 230°C. Pokud je potřeba, podlévám a dokořením dle chuti. Nezahušťovat, vyvařit do požadované hustoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!