Rizoto s chřestem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g rýže arborio
500 g zeleného chřestu
100 g hrášku
50 g másla
1 cibule
200 ml bílého vína
100 g parmazánu
mletý bílý pepř
šafrán
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme. Chřest scedíme a propláchneme studenou vodou. Vodu scedíme do hrnečku, přidáme šafrán a necháme projít varem.

  2. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté rýži zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevstřebá. Podléváme po částech chřestovým vývarem a vaříme, dokud není rýže měkká a krémová.

  3. Vmícháme nastrouhaný parmazán (půlku, druhou půlku necháme na posypání) a chřest s hráškem. Podáváme posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!