Rizoto s chřestem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g rýže arborio
- 500 g zeleného chřestu
- 100 g hrášku
- 50 g másla
- 1 cibule
- 200 ml bílého vína
- 100 g parmazánu
- mletý bílý pepř
- šafrán
- sůl
Postup Rizoto s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme. Chřest scedíme a propláchneme studenou vodou. Vodu scedíme do hrnečku, přidáme šafrán a necháme projít varem.
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté rýži zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevstřebá. Podléváme po částech chřestovým vývarem a vaříme, dokud není rýže měkká a krémová.
Vmícháme nastrouhaný parmazán (půlku, druhou půlku necháme na posypání) a chřest s hráškem. Podáváme posypané parmazánem.