Domácí nadýchaný perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- Sypké suroviny:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnku hnědého cukru (nebo normální cukr, stévie, med, javorový sirup, umělé sladidlo apod.)
- 1 pudink v prášku (čokoláda, vanilka)
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce mleté skořice
- Ostatní:
- 2 vejce
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky mléka
- 2 lžíce marmelády, doporučuji borůvkovou (můžete vynechat)
- Poleva:
- 1 kvalitní čokoláda na vaření
- kokos
Postup Domácí nadýchaný perník
Postup přípravy receptu
-
Do první misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do druhé misky dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin.
Na plech dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a pečeme na 180°C po dobu 35 - 40 minut. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotovo.
Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni, perník potřeme a posypeme kokosem.