Domácí nadýchaný perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sypké suroviny:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnku hnědého cukru (nebo normální cukr, stévie, med, javorový sirup, umělé sladidlo apod.)
1 pudink v prášku (čokoláda, vanilka)
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 lžíce holandského kakaa
2 lžíce mleté skořice
Ostatní:
2 vejce
1 lžíce medu
1 hrnek oleje
2 hrnky mléka
2 lžíce marmelády, doporučuji borůvkovou (můžete vynechat)
Poleva:
1 kvalitní čokoláda na vaření
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Do první misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do druhé misky dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin.

  2. Na plech dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a pečeme na 180°C po dobu 35 - 40 minut. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotovo.

  3. Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni, perník potřeme a posypeme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!