Nádivka se slaninovým bramborem
Recepty, OstatníSuroviny
- Suroviny na nádivku:
- 5 rohlíků
- 4 vejce
- uzena klobása nebo libovolná uzenina
- (množství podle každého)
- vývar
- rukola
- sůl
- pepř,
- kari koření
- tymián
- máslo
- + na pečení brambor:
- 4- 5 brambor, hrubozrnná sůl
- pepř, drcená sušená rajčata
- slanina, olej
Postup Nádivka se slaninovým bramborem
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián, nasekanou omytou rukolu a nakonec zlehka vmícháme sníh ze 4 bílků. Dobře promícháme. Pečeme ve vymazané formě v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a pokrájíme na plátky, okořeníme bylinkami, hrubou solí a pečeme na plechu na pečícím papíru, pokapaným olejem v rozehřáté troubě na 180 stupňů s drcenými sušenými rajčaty a nakrájenou slaninou.