Nádivka se slaninovým bramborem

Recepty, Ostatní

Suroviny

Suroviny na nádivku:
5 rohlíků
4 vejce
uzena klobása nebo libovolná uzenina
(množství podle každého)
vývar
rukola
sůl
pepř,
kari koření
tymián
máslo
+ na pečení brambor:
4- 5 brambor, hrubozrnná sůl
pepř, drcená sušená rajčata
slanina, olej

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián, nasekanou omytou rukolu a nakonec zlehka vmícháme sníh ze 4 bílků. Dobře promícháme. Pečeme ve vymazané formě v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a pokrájíme na plátky, okořeníme bylinkami, hrubou solí a pečeme na plechu na pečícím papíru, pokapaným olejem v rozehřáté troubě na 180 stupňů s drcenými sušenými rajčaty a nakrájenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!