Osvěžující nepečená bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana ke šlehání
- cukr dle chuti
- želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
- 1 vanilkový cukr
- piškoty
- rybíz borůvky lesní jahody (drobnější ovoce)
Postup Osvěžující nepečená bábovka
Postup přípravy receptu
-
Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha.
Ztužovač důkladně vymícháme se 100 ml vlažné vody a ihned do něho po částech přidáme ušlehanou šlehačku.
Smícháme tvaroh, zakysnaou smetanu, cukry a přimícháme šlehačku.
Formu vyložíme potravinářskou folií a nalijeme do ní polovinu směsi, poklademe piškoty a ovocem (já jsem použila směs drobnějších lesních a zahradních plodů.
Na ovoce nalijeme druhou půlku tvarohovo-smetanové směsi a opět poklademe vrstvou piškotů.
Přikryjeme folií a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.