Sulc z vepřových nožek
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 4 větší vepřové nožky
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 10 kuliček pepře
- 10 kuliček jalovce
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžička soli
- 1 lžíce nasekaných lístků petržele nebo libečku (můžeme vynechat)
Postup Sulc z vepřových nožek
Postup přípravy receptu
-
Kulaté koření a bobkové listy dáme do vajíčka na louhování čaje (pro pozdější snadné vyjmutí z vývaru).
Nožky důkladně očistíme a dáme je do vhodného hrnce. Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené. Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut.
Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu.
Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě.
Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.