Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kotlety bez kosti
- 500 g bramborových noků
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- lístky ze dvou snítek tymiánu
- 1 smetana ke šlehání
- 100 g goudy
- 50 g parmazánu
- sůl
- mletý čerstvý pepř
- slunečnicový olej
Postup Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na obalu a přidáme k masu.
Hořčici promícháme s lístky tymiánu a se smetanou. Směs osolíme, opepříme a přelijeme do zapékací nádoby.
Promícháme a vše posypeme nastrouhanými sýry.
Zapékáme v troubě při 180 stupních, až se sýry roztaví a omáčka začne bublat.