Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kotlety bez kosti
500 g bramborových noků
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
lístky ze dvou snítek tymiánu
1 smetana ke šlehání
100 g goudy
50 g parmazánu
sůl
mletý čerstvý pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.

  2. Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.

  3. Noky uvaříme podle návodu na obalu a přidáme k masu.

  4. Hořčici promícháme s lístky tymiánu a se smetanou. Směs osolíme, opepříme a přelijeme do zapékací nádoby.

  5. Promícháme a vše posypeme nastrouhanými sýry.

  6. Zapékáme v troubě při 180 stupních, až se sýry roztaví a omáčka začne bublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!