Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně
Recepty, RybySuroviny
- Filet ze pstruha lososovitého cca 400 g
- 50 g másla
- 50 g uzené slaniny
- sůl
- citronová šťáva
- 2 lžíce 31% smetany
- 1 dcl červené víno
- bylinky podle chuti - (rozmarýn, tymián..)
Postup Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně
Postup přípravy receptu
-
Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami.
Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny.
Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Na tento základ vložíme pstruha, podlijeme vínema a dáme do rozpálené trouby.
Zhruba po 10 minutách podlijeme smetanou a ještě 10 minut pečme horkým vzduchem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen zeleninovým salátem, popřípadě s Mozarellou s rajčaty.