Hovězí rolády se zeleninou ve vinné omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 plátku hovězího masa na roládu
6 lžic hořčice
1 velká cibule
hrst petrželky
2 mrkve na kostičky
1/2 pórku na proužky
200 g šunky na kostičky
200 ml červeného vína
1 l zeleninového vývaru
1/2 menšího celeru na kostičky
1 stroužek česneku na kostičky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce kokosového tuku
2 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř
mletý kmín
muškát

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky dáme do misky a přidáme nakrájený porek. Přidáme nasekanou petrželku a smícháme.

  2. Maso si potřeme hořčicí, poklademe směsí, posypene na kostičky nakrájenou šunkou a zavineme do rolád - trocha směsi zbyde tak dáme stranou. Okraje spíchmeme párátkem.

  3. Na kokosovém tuku v hrnci zprudka osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zbylou zeleninu, celer, česnek a ještě osmahneme. Zalijeme vínem a necháme povařit 5 minut.

  4. Poté zalijeme vývarem a necháme na nízkém stupni 45 minut probublávat. Rolády vyndáme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme jogurt, osolíme, opepříme přidáme trošku kmínu a muškátu. Rolády vrátíme zpátky a chvilku prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!