Hovězí rolády se zeleninou ve vinné omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 6 plátku hovězího masa na roládu
- 6 lžic hořčice
- 1 velká cibule
- hrst petrželky
- 2 mrkve na kostičky
- 1/2 pórku na proužky
- 200 g šunky na kostičky
- 200 ml červeného vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 1/2 menšího celeru na kostičky
- 1 stroužek česneku na kostičky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce kokosového tuku
- 2 lžíce bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- muškát
Postup Hovězí rolády se zeleninou ve vinné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky dáme do misky a přidáme nakrájený porek. Přidáme nasekanou petrželku a smícháme.
Maso si potřeme hořčicí, poklademe směsí, posypene na kostičky nakrájenou šunkou a zavineme do rolád - trocha směsi zbyde tak dáme stranou. Okraje spíchmeme párátkem.
Na kokosovém tuku v hrnci zprudka osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zbylou zeleninu, celer, česnek a ještě osmahneme. Zalijeme vínem a necháme povařit 5 minut.
Poté zalijeme vývarem a necháme na nízkém stupni 45 minut probublávat. Rolády vyndáme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme jogurt, osolíme, opepříme přidáme trošku kmínu a muškátu. Rolády vrátíme zpátky a chvilku prohřejeme.