Kapr na česneku s bramborovým pyré
Recepty, RybySuroviny
- 1/2 vykoštěného kapra bez hlavy a ocasu
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- sůl
- pepř
- Pyré:
- 1/2 celeru
- 4 střední brambory
- 1 lžička soli
- kousek másla
- 150 ml smetany
- zelená nať na ozdobu
Postup Kapr na česneku s bramborovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Rybu naporcujeme na filety. V misce smícháme prolisovaný česnek, olivový olej a tymián. Touto směsí potřeme maso z obou stran a vložíme do zapékací misky.
Kapra pečeme v předehřáté troubě při 180°C přibližně 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Těsně před dopečením maso osolíme a opepříme dle chuti.
Celer a brambory nakrájíme na stejně velké kousky a společně uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme kousek másla, smetanu a vše rozmixujeme na kaši. Ozdobíme natí.