Pikantní pečené hranolky s parmazánem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory
2-3 lžíce oleje
mleté chilli
pepř
sušená bazalka
snítka tymiánu
sušený česnek
sůl
2-3 lžíce strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou vodou. Taky je můžeme nechat chvíli ve studené vodě a dobře propláchnout od škrobu. Pořádně vysušíme.

  2. Olej smícháme s kořením. Brambory promícháme s olejem a uložíme na pečící papír v jedné vrstvě. Pečeme při cca 200 st. do křupava.

  3. Těsně před vytažením posypeme brambory parmazánem a ihned podáváme s domácí tatarkou nebo různými dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!