Pikantní pečené hranolky s parmazánem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 větší brambory
- 2-3 lžíce oleje
- mleté chilli
- pepř
- sušená bazalka
- snítka tymiánu
- sušený česnek
- sůl
- 2-3 lžíce strouhaného parmazánu
Postup Pikantní pečené hranolky s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou vodou. Taky je můžeme nechat chvíli ve studené vodě a dobře propláchnout od škrobu. Pořádně vysušíme.
Olej smícháme s kořením. Brambory promícháme s olejem a uložíme na pečící papír v jedné vrstvě. Pečeme při cca 200 st. do křupava.
Těsně před vytažením posypeme brambory parmazánem a ihned podáváme s domácí tatarkou nebo různými dipy.