Štrúdl z bílého jogurtu
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g Hery nebo jiného tuku na pečení
- 1 celé vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 bílý jogurt 200 g
- špetička soli
- Další suroviny:
- oloupaná jablka nakrájená na větší kousky
- cukr
- trošku mleté skořice
- hrozinky
- půlky vlašských ořechů
- strouhanka
- rozšlehané vejce na potření
Postup Štrúdl z bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, ve které rozmícháme prášek do pečiva, změklého tuku, vejce, jogurtu a špetičky soli zaděláme vláčné těsto.
Rozdělíme na dva stejné díly a každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, cca 1/2 cm do tvaru obdélníku.
Prostředek plátů posypeme lehce strouhankou, poklademe jablky, poházíme lehce hrozinkami, zasypeme cukrem s troškou mleté skořice.
Navrh naskládáme vlašské ořechy.
Přehnutím všech čtyř stran zabalíme, přendáme na plech na pečicí papír, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy cca 25 - 30 minut, podle síly těsta, při 170 stupních.