Staročeské kuře na zázvoru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- asi 300 ml drůbežího vývaru
- asi 3 lžíce oleje
- 30 g hladké mouky
- 300 ml smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
- troška citrónové kůry
- 1 lžíce másla
- 50 g mandlových lupínků
Postup Staročeské kuře na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře naporcujeme. osolíme, posypeme lžičkou zázvoru a necháme chvilku odležet. Připravené kousky kuřete opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka.
Měkké kousky kuřete vyndáme a odložíme stranou do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, povaříme, zalijeme smetanou a podle potřeby ještě trochou vývaru a dobře povaříme. Omáčku ochutíme citrónovou, kůrou a lžičkou zázvoru. Přidáme lžíci másla a ještě chvíli povaříme. Do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.
Mandlové lupínky opečeme na suché pánvi lehce dozlatova. Omáčku podáváme s kynutými knedlíky, porce na talíři posypeme mandlovými lupínky.