Staročeské kuře na zázvoru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
2 lžičky mletého zázvoru
sůl
asi 300 ml drůbežího vývaru
asi 3 lžíce oleje
30 g hladké mouky
300 ml smetany
1 lžíce citrónové šťávy
troška citrónové kůry
1 lžíce másla
50 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře naporcujeme. osolíme, posypeme lžičkou zázvoru a necháme chvilku odležet. Připravené kousky kuřete opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka.

  2. Měkké kousky kuřete vyndáme a odložíme stranou do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, povaříme, zalijeme smetanou a podle potřeby ještě trochou vývaru a dobře povaříme. Omáčku ochutíme citrónovou, kůrou a lžičkou zázvoru. Přidáme lžíci másla a ještě chvíli povaříme. Do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.

  3. Mandlové lupínky opečeme na suché pánvi lehce dozlatova. Omáčku podáváme s kynutými knedlíky, porce na talíři posypeme mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!