Žampionovo-tvarůžkové karbanátky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4-5 žampionů střední velikosti
- 4 kolečka olomouckých tvarůžků
- 3-4 lžíce kukuřičné, popřípadě i klasické strouhanky
- 2 žloutky
- troška soli, pepře
- slunečnickový olej
Postup Žampionovo-tvarůžkové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nastrouháme na větších slzičkách. Taky tvarůžky nastrouháme k žampionům.
Hmotu malinko osolíme, dáváme pozor, tvarůžky jsou slané, přidáme žloutky, strouhanku a vše promícháme.
Z hmoty tvoříme kuličky, které hned vkládáme do strouhanky a vytvoříme z nich karbanátky. Vkládáme je na pečící papír, každý z nich pokapeme troškou oleje a ve vyhřáté troubě pečeme na 250 st asi 10-12 minut. Budou se malinko roztékat, tak zapneme horký vzduch a ještě 10 minut dopékáme. Upečené karbanátky necháme chvilinku postát mimo zdroj tepla a obracečkou opatrně sundáváme z plechu - trochu se to lepí. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarkou.