Žampionovo-tvarůžkové karbanátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4-5 žampionů střední velikosti
4 kolečka olomouckých tvarůžků
3-4 lžíce kukuřičné, popřípadě i klasické strouhanky
2 žloutky
troška soli, pepře
slunečnickový olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nastrouháme na větších slzičkách. Taky tvarůžky nastrouháme k žampionům.

  2. Hmotu malinko osolíme, dáváme pozor, tvarůžky jsou slané, přidáme žloutky, strouhanku a vše promícháme.

  3. Z hmoty tvoříme kuličky, které hned vkládáme do strouhanky a vytvoříme z nich karbanátky. Vkládáme je na pečící papír, každý z nich pokapeme troškou oleje a ve vyhřáté troubě pečeme na 250 st asi 10-12 minut. Budou se malinko roztékat, tak zapneme horký vzduch a ještě 10 minut dopékáme. Upečené karbanátky necháme chvilinku postát mimo zdroj tepla a obracečkou opatrně sundáváme z plechu - trochu se to lepí. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!