Vepřové plátečky v zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové kýty
- 300 g mražené zeleniny Na pánev
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička tekutého polévkového koření
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worčestrové omáčky
Postup Vepřové plátečky v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a rozkrojíme na polovinu a poté na plátky.
Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opeříme z obou stran.
V pánvi rozehřejeme olej, na kterém plátky masa společně s cibulí opečeme.
Poté přidáme zeleninovou směs a opékáme, dokud zelenina nezměkne.
V 1 dcl studené vody rozmícháme sójovou a worčestrovou omáčku, magi a škrob.
Maso se zeleninou shrneme na bok pánve, vlijeme rozmíchanou směs a necháme přejít varem.
Poté vše společně promícháme a dochutíme solí.