Pečené kuře na houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
lžíce koření na kuře
100 g másla
voda
trochu hladké mouky
300 g hub

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na čtyři díly, vyřízneme celou páteřní kost, řádně vetřeme koření a necháme uležet do druhého dne.

  2. Další den vložíme maso do pekáče a na každou porci položíme plátek másla. Přidáme 2 dcl vody, pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180°C asi 60 minut.

  3. Pak do výpeku přidáme houby. Dalších 30 minut pečeme odkryté a často přelíváme výpekem tak, aby vznikla kůrka.

  4. Po dopečení přelijeme šťávu do malého kastrůlku, přidáme ve trošce vody rozmíchanou hladkou mouku, necháme na 10 minut lehce povařit a vložíme oříšek másla na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!