Krkovičkové plněné válečky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové krkovice
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- Na náplň:
- kremžská hořčice
- 2 vejce natvrdo uvařené
- 6 ks sušených rajčat v oleji
- sterilované kapie
- staročeské koření
- 1 litr vývaru nebo 1 masox
- asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- sůl
Postup Krkovičkové plněné válečky
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice si naklepeme na tenko, aby se nám dobře balily, osolíme je, posypeme staročeským kořením a potřeme kremžskou hořčicí.
Na náplň dáme téměř polovinu vajíčka, polovinu sušeného rajčete(to jest 1 kus), několik sterilovaných kapií, válečky zabalíme, ovážeme, nebo přichytíme kovovými jehlami a necháme odpočinout. Zatím si nakrájíme na jemno cibule, kterou si osmažíme na trošce oleje a k ní přidáme válečky a ze všech stran je opečeme. Pak všechno přendáme do PH, na válečky dáme pokrájený česnek, nasypeme mouku na zahuštění, nalijeme vývar, osolíme a necháme 3 hodiny pomalit.
Lze dělat normálně na sporáku, kdy po opečení válečků pokračujeme stejně, jen mouku dáme nakonec rozmíchanou v trošce vývaru.