Dvoubarevný tvarožník

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g cukr krupice
250 g mouka polohrubá
1 ks cukr vanilkový
1 ks vejce
0,5 dl rumu
1 špetka soli
100 g tuku na pečení
Náplň:
150 g cukr moučka
3 lžíce kakaa
1 dl mléka
2 ks vanilkového pudinkového prášku
3 ks měkkého tvarohu
2 ks vejce
200 g zakysanky

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které vyválíme na kolo o 6 cm více než je naše forma. Dáme do formy (nemusí se vymazávat ani vysypávat). Používám formu na dortový korpus průměr 24 cm.

  2. Náplň vyšleháme do hladkého krému (kromě kakaa) a rozdělíme na půl. Do jedné poloviny přidáme kakao a řádně promícháme. Tuto náplň dáváme do formy po lžících, vždy světlou a pak kakaovou a tak dále až spotřebujeme vše.

  3. Pak s formou mírně potřeseme, aby se nám náplň rozlila a dáme péci na 185°C celou jednu hodinu. Já před pečením ještě strouhám na vrch hořkou čokoládu. Po upečení necháme vychladnout a dáme do lednice aspoň na 2 hodinky, aby nám to ztuhlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!