Dvoubarevný tvarožník
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g cukr krupice
- 250 g mouka polohrubá
- 1 ks cukr vanilkový
- 1 ks vejce
- 0,5 dl rumu
- 1 špetka soli
- 100 g tuku na pečení
- Náplň:
- 150 g cukr moučka
- 3 lžíce kakaa
- 1 dl mléka
- 2 ks vanilkového pudinkového prášku
- 3 ks měkkého tvarohu
- 2 ks vejce
- 200 g zakysanky
Postup Dvoubarevný tvarožník
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které vyválíme na kolo o 6 cm více než je naše forma. Dáme do formy (nemusí se vymazávat ani vysypávat). Používám formu na dortový korpus průměr 24 cm.
Náplň vyšleháme do hladkého krému (kromě kakaa) a rozdělíme na půl. Do jedné poloviny přidáme kakao a řádně promícháme. Tuto náplň dáváme do formy po lžících, vždy světlou a pak kakaovou a tak dále až spotřebujeme vše.
Pak s formou mírně potřeseme, aby se nám náplň rozlila a dáme péci na 185°C celou jednu hodinu. Já před pečením ještě strouhám na vrch hořkou čokoládu. Po upečení necháme vychladnout a dáme do lednice aspoň na 2 hodinky, aby nám to ztuhlo.