Bůčková paštika

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku
0,5 kg vepřových jater
0,3 kg sádla
300 ml sladké smetany
pepř
bobkový list
nové koření
sůl
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. 1 kg tučnějšího bůčku nakrájejte na kousky, promíchejte s divokým kořením (pepř, bobkový list, nové koření) a dejte asi na 1,5 hodiny péct při 200°C.

  2. Pak k masu přidejte 500 g vepřových jater a dejte péct ještě asi na 20–30 minut. Maso vyndejte z trouby a navrch nechte rozpustit asi 300 g sádla.

  3. Takto připravené maso namelte na masovém strojku, vmíchejte do něj zbylý tuk z pekáče, přidejte asi 200–300 ml smetany ke šlehání a dochucovadla podle fantazie (nasekané bylinky, kousky mandlí, portské víno, sherry nebo whisky, brusinky), vše promíchejte, nechte krátce projít varem, podle vašich preferencí rozmixujte a naplňte do skleniček.

  4. Dobré je do ní přidat také na jemno nakrájené pečené jiné maso (zvěřinu a podobně). Sklenky klasicky zavařte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!