Kadlíkova erteplová směs

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg malých brambor
4 malé cibule
2 mrkve
1 čerstvá paprika
trošku mraženého hrášku s kukuřicí
trošku zavařených dušených hříbků v sádle
sušená pažitka
libeček
kadeřavá petrželka
sůl
pepř
kmín
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Omyté drobné brambory (jiné se mi bohužel ani neurodily) i se slupkou rozpůlím, rozpůlím i oloupanou cibuli.

  2. Nakrájím na silnější plátky papriku. Očištěnou mrkev na silnější kolečka, tak na dva prsty. Na plechu rozpusím houby v sádle, nasypu všechny ingredience.

  3. Posypu směsí mraženého hrášku a kukuřice, osolím, špetku kmínu, tymiánu, drceného pepře, a posypu sušeným zeleniskem, a na necelou hodinku dám do trouby.

  4. Stačí jednou během pečení promíchnout. Teplotu neuvádím, páč mám 25 let starou plynovou troubu, která peče podle toho, jak se do ní bouchne.

  5. Podával jsem k tomu ryby, co jsem našel v mražáku (dva hejky a jednoho velikého karasa), kteréžto jsem hodil na plech, potřel česnekem, posypal paprikou, kurkumou, kmínem a tymiánem, a na másle upekl. Viz další foto, na samostatný recept tohle dávat asi nemá smysl. Jenom jsem k těm rybám přidal pár brambor, co se nechtělo zase odnášet do sklepa...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!