Ostré bramborové smaženky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1000 g uvařených brambor
500 g mletého masa
1-2 hrsti hrubé mouky
1 lžíce másla
1/4 lžičky rozetřeného zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 větší cibule
1 nasekaná feferonka
na špičku nože máty peprné
4 vejce
sůl
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory rozmačkáme, necháme vychladit, pak přidáme 2 vejce, 1-2 hrsti hrubé mouky a pořádně promícháme na těsto.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, feferonku, zázvor, pepř, sůl a podusíme.

  3. Z bramborového těsta tvoříme placičky (nejlépe na pomoučněné desce), na každou placičku dáme asi 1 lžíci masové směsi a zabalíme. Balíčky obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme dorůžova.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem.

  5. Mouka do brambor nemusí být, ale lépe se s tím pracuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!