Ostré bramborové smaženky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1000 g uvařených brambor
- 500 g mletého masa
- 1-2 hrsti hrubé mouky
- 1 lžíce másla
- 1/4 lžičky rozetřeného zázvoru
- 1/2 lžičky pepře
- 1 větší cibule
- 1 nasekaná feferonka
- na špičku nože máty peprné
- 4 vejce
- sůl
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Ostré bramborové smaženky
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory rozmačkáme, necháme vychladit, pak přidáme 2 vejce, 1-2 hrsti hrubé mouky a pořádně promícháme na těsto.
Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, feferonku, zázvor, pepř, sůl a podusíme.
Z bramborového těsta tvoříme placičky (nejlépe na pomoučněné desce), na každou placičku dáme asi 1 lžíci masové směsi a zabalíme. Balíčky obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme dorůžova.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Mouka do brambor nemusí být, ale lépe se s tím pracuje.