Dýňovocitrusový kompot
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 5 kg očištěné dýně (na kostičky nakrájené dýně)
- 2 l vody
- 2 kg cukru
- 2 citróny
- 2 pomeranče
- celá skořice
- hřebíček
- Na namáčení:
- 2 l studené vody
- 5 dkg kyseliny citronové
Postup Dýňovocitrusový kompot
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a na kostičky nakrájenou dýni necháme v míse 24 hod odpočívat ve 2l studené vody, ve kterých jsme rozpustili kyselinu citronovou. Občas promícháme.
Druhý den slijeme nálev a dýni ve velkém hrnci zalijeme vodou, zasypeme cukrem, vložíme skořici, hřebíček, přidáme na kolečka nakrájené citrony a pomeranče a zvolna vaříme do zesklovatění.
Plníme do čistých a suchých sklenic, zavíčkujeme (používám šroubovací víčka) a sterilujeme podle zvyklostí (20 min na 80°C).