Čočka s uzeninou jako minutka
Recepty, LuštěninySuroviny
- 40 dkg zelené čočky
- 25 dkg uzeniny
- kousek anglické slaniny
- 1 větší červená cibule
- sojová omáčka
Postup Čočka s uzeninou jako minutka
Postup přípravy receptu
-
Čočku propereme a necháme namočenou ve studené vodě - vodu měním, asi 2 dny, aby měla již klíčky, jsou nejzdravější. Když spěchám, udělám ji týž den, namočenou od rána, k večeři.
Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je jemnější, není to však nutné, pokrájíme měkký salám nebo nějaké uzené maso na kostičky, můžete přidat i anglickou slaninu.
Příliš omastku nedávám, pokud dělám na pánvi, kde se nepřipálí, nedávám vůbec, stačí trochu anglické slaniny.
Lehce osmažíme a přidáme scezenou čočku, tu stačí jen prohřát, nijak dlouho nevařit, pokud byla namočená několik dní. Zničily by se vitamíny z klíčků, většinou je už velmi měkká i syrová.
Dochutím sojovou omáčkou (obvykle několika druhy), slanou i sladkou dle chuti. Pozor na sůl, většinou stačí sojová omáčka.