Sekaná s Nivou, paprikami a bylinkovou krustou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 800 g mletého masa mix
- 180 g Nivy nebo Hermelínu
- 4-6 plátků Zlaté anglické slaniny
- 1 PL hořčice
- 2 větší cibule
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- červená mletá paprika
- Solamyl nebo domácí strouhanka (není nutné)
- libeček
- petrželka
- 6–8 plátků tmavého toustového chleba
- 200 ml pivo na podlévání
- Na krustu:
- domácí strouhanka
- uzený sýr
- Parmazán
- bylinky
- červená mletá paprika
- 1 bílek
Postup Sekaná s Nivou, paprikami a bylinkovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Nivu / nebo hermelín / nastrouháme nahrubo nebo nadrobíme, červenou a zelenou papriku nakrájíme na drobné kostičky.
Toustový chléb namočíme na chvíli do mléka.
Mleté maso, chléb, uzený sýr, nivu, cibuli. libeček, hořčici, papriky a vejce důkladně prohněteme. Okořeníme sypkou červenou paprikou, solí a pepřem a zasypeme částí nasekaných bylinek. Podle potřeby vmícháme solamyl / strouhanku /.
Sekanou potřeme bílkem, vložíme na plech na plátky slaniny, poházíme kousky cibule a pečeme ve vyhřáté troubě trouby na dobu cca 30 minut. Podléváme pivem.
Druhou polovinu bylinek smícháme s mletou červenou paprikou, domácí strouhankou, bílkem a nastrouhaným uzeným sýrem / nebo parmazánem./.
Směs opatrně rozetřeme na poloupečenou sekanou a dál pečeme při stejné teplotě, dokud krusta nezezlátne. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.