Jednoduché plundrové těsto se špaldovou moukou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- kynuté těsto:
- 250 ml mléka
- 3 PL oleje
- 2 lžičky soli
- 350 g hl. mouky
- 250 g špaldové mouky
- 1/2 kostky droždí (21g)
- lžička cukru
- + 1 ks kupovaného listového těsta (plát)
Postup Jednoduché plundrové těsto se špaldovou moukou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (kromě listového těsta) dáme do pekárny v obvyklém pořadí, tedy od tekutých po sypké, navrch droždí s cukrem, a necháme pekárnou umíchat. Poté ji vypneme a v zavřené pekárně necháme vymíchané těsto cca 1 hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na desku a vyválíme na sílu 1-1,5cm. Na takto vyválený plát položíme plát listového těsta a společně natřikrát složíme. Znovu opatrně rozválíme a opět složíme - takto opakujeme nejméně 3x. Čím víckrát těsto přeložíme a znovu vyválíme, tím více bude po upečení lístkovat.
Z takto připraveného těsta poté tvoříme rohlíky, koláčky, závin apod. Já jsem z něj dnes pekla rohlíky na způsob croissantů, jen sypané sýrem, ale lze např. i plnit různými náplněmi, slanými i sladkými.