Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi
Recepty, SalátySuroviny
- 20 g amarantu
- 40 g jáhel
- 50 g lilku
- 50 g cukety
- 50 g žampionů
- 10 g mandlí
- 10 ml olivový olej
- Sůl
- 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
Postup Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájejte na slabé plátky, položíte na plech, lehce pokapejte olejem a osolíme. Vložte do trouby rozpálené na 230 °C a nechte opéct.
Mandle rozdrťte čepelí nože a přidejte do trouby asi 2 minuty před vyjmutím zeleniny, aby se lehce opekly.
Amarant nasypte do kastrůlku, přidejte špetku soli a zalijtme dostatečným množstvím vroucí vody (cca 3 -5 cm vody). Vařte 10 minut pod pokličkou.
Jáhly spařte 3x vroucí vodou. Poté je přidejte k amarantu a zalijte vodou tak, aby byla v poměru 3:1 k jáhlům. Vařte 7 minut.
Voda by neměla být úplně vyvařená, ale lehce by měla pokrývat jáhly s amarantem.
Pod pokličkou nechte dojít ještě asi 7-10 minut.
Jáhly a amarant lehce pokapejte olivovým olejem, přidejte nasekané bylinky a promíchejte upečenou zeleninou a mandlemi.