Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi

Recepty, Saláty

Suroviny

20 g amarantu
40 g jáhel
50 g lilku
50 g cukety
50 g žampionů
10 g mandlí
10 ml olivový olej
Sůl
1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájejte na slabé plátky, položíte na plech, lehce pokapejte olejem a osolíme. Vložte do trouby rozpálené na 230 °C a nechte opéct.

  2. Mandle rozdrťte čepelí nože a přidejte do trouby asi 2 minuty před vyjmutím zeleniny, aby se lehce opekly.

  3. Amarant nasypte do kastrůlku, přidejte špetku soli a zalijtme dostatečným množstvím vroucí vody (cca 3 -5 cm vody). Vařte 10 minut pod pokličkou.

  4. Jáhly spařte 3x vroucí vodou. Poté je přidejte k amarantu a zalijte vodou tak, aby byla v poměru 3:1 k jáhlům. Vařte 7 minut.

  5. Voda by neměla být úplně vyvařená, ale lehce by měla pokrývat jáhly s amarantem.

  6. Pod pokličkou nechte dojít ještě asi 7-10 minut.

  7. Jáhly a amarant lehce pokapejte olivovým olejem, přidejte nasekané bylinky a promíchejte upečenou zeleninou a mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!