Jemná kedlubnová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 lžíce másla
lžíce hladké mouky
1,5 l vody
2 zeleninové bujony (kostky)
sůl
pepř
drcený kmín
1 kedluben (nebo půlka velkého)
asi 1,5 dcl smetany
libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme cibulku do sklovata. Zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozmícháme. Přidáme sůl, koření a bujony a počkáme, až začne vařit.

  2. Pak přidáme kedlubnu nastrouhanou nahrubo a vaříme asi půl hodinky.

  3. Pak odstavíme z plotýnky, přilijeme smetanu a ponorným mixérem dohladka rozmixujeme. Vrátíme na vařič, provaříme asi 5 minut, přihodíme hrst nasekaného libečku a hrst pažitky, vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!