Jemná kedlubnová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- lžíce hladké mouky
- 1,5 l vody
- 2 zeleninové bujony (kostky)
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 kedluben (nebo půlka velkého)
- asi 1,5 dcl smetany
- libeček
- pažitka
Postup Jemná kedlubnová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme cibulku do sklovata. Zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozmícháme. Přidáme sůl, koření a bujony a počkáme, až začne vařit.
Pak přidáme kedlubnu nastrouhanou nahrubo a vaříme asi půl hodinky.
Pak odstavíme z plotýnky, přilijeme smetanu a ponorným mixérem dohladka rozmixujeme. Vrátíme na vařič, provaříme asi 5 minut, přihodíme hrst nasekaného libečku a hrst pažitky, vypneme.