Kadlíkův ovarový lalok Natrhprdel
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřový lalok
- polévková lžíce sušených chilli papriček
- česnek
- sušená pálivá paprika
- sušená kadeřavá petrželka
- sušený libeček
- sůl
- pepř
- sojová omáčka
- chilli omáčka
- worchester
- kečup
- hořčice
Postup Kadlíkův ovarový lalok Natrhprdel
Postup přípravy receptu
-
Na tradičním čtvrtečním setkání s kamarády u piva jsem byl vyhecován, abych na příští posezení připravil něco opravdu pikantního k pivu, že tvarůžkových topinek už bylo dost... Tak jsem cestou domů koupil krásný kus syrového vepřového laloku (podbradku), doma ho očistil, hodil do hrnce, zalil vodou, do které jsem hodil plnou polévkovou lžíci sušených chilli papriček, plnou hrst sušené kadeřavé petrželky, stejně tak i sušené lístky libečku, sůl...
vařil jsem asi třicet minut, lalok opláchl a nakrájel na plátky asi na čtyři prsty silné a nechal vychladnout.
Vývar jsem zcedil, ty rozvařené lístky a papričky dal do mísy, přidal kečup, worchester, hodně česneku, sojovku, mletou pálivou papriku, chilli omáčku, feferonkovou hořčici... rozetřel na kašičku, kterou jsem ony kusy masa potřel a uložil do ledničky. Přesný poměr ingrediencí si nepamatuju, neb jsem toto vyráběl ještě ve čtvrtek v noci, po návratu z onoho pivního sezení.
V pátek odpoledne jsem první malý pláteček ochutnal. Po spotřebování asi deseti papírových kuchyňských utěrek na odstranění potu z tváře jsem vše pečlivě zabalil do mikrotenových sáčků a do příštího čtvrtka uložil do ledničky.
Zcezený vývar jsem dal zamrazit k dalšímu zpracování, ale pravděpodobně bude muset být zlikvidován jako vyhořelé palivo z Temelína. Zprávu o reakcích kamarádů doplním příští čtvrtek večer..