Steak Chuck Tender s fazolkami a slaninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 340 g hovězí kulaté plece – Chuck Tender US (fy. Moje maso)
- kořenící mlýnek Kotányi- Birdseye Chilli se solí
- zelené fazolky (Findus)
- slanina
- hrubozrnná mořská sůl
- olej
Postup Steak Chuck Tender s fazolkami a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Steaky osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty.
Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením. Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 5 minut. Po této době je steak krásně růžový.
Steak vyjmeme z pánve a dáme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý. Před podáváním steaky osolíme hrubozrnnou mořskou solí.
Vhodnou přílohou jsou předvařené mražené zelené fazolky, které krátce orestujeme na opečené libové slanině s jedním stroužkem česneku.