Tarhoňa s kuřecím masem na houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Balíček tarhoně
400 g kuřecího masa bez kostí a kůže
1 cibule
velká hrst lesních hub (nebo houby zavařené v tuku, ve vlastní šťávě)
pepř
sůl
stroužek česneku
sójová omáčka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji na pánvi osmažíme osolené a opepřené maso s cibulí.

  2. Přidáme houby, sójovou omáčku, česnek a dosmažíme.

  3. V hrnci na oleji osmahneme tarhoňu dohněda.

  4. Kuřecí směs vsypeme do hrnce s tarhoňou, zalijeme vřící vodou (na 1 hrneček tarhoně dáme 1,5 hrnečku vody), s citem osolíme.

  5. Asi 5-7 min. vaříme pod pokličkou a pak, stále zakryté, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!