Vepřové maso v mrkvi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové plece
- 60 g oleje
- 400 g mrkve
- 20 g hladké mouky
- 20 g cukru
- 1 dl mléka
- 20 g másla
- muškátový květ
- mletý pepř
- sůl
Postup Vepřové maso v mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, opereme ve studené vodě a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na větším struhadle.
Olej zahřejeme v kastrolu, vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, pak podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení podléváme.
K poloměkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a ještě tak 20 minut dusíme.
Poté zasypeme trochou hladké mouky, zamícháme a zalijeme trochou vývaru. Přidáme muškátový květ, pepř, cukr a dodusíme doměkka. Zjemníme kouskem másla a troškou mléka.