Izraelský baklažánovo-rajčatový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 velký lilek
- 1 středně velká cibule
- cherry rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce husté rajčatové šťávy - nejlepší domácí
- 1 malá pálivá červená chilli paprika
- olivový olej
- ocet
- sůl
- cukr křišťálový
Postup Izraelský baklažánovo-rajčatový salát
Postup přípravy receptu
-
Baklažán pokrájame na čtvrtiny, potom na tenké plátky, cherry paradajky na čtvrtiny, ostatnú zeleninu na kocky, pálivú papriku na drobno.
Zeleninu orestujeme na olivovom oleji do mäkka, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom a scedíme z oleja. Dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, dochutíme octom a cukrom.
Dobre premiešame a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Podávame dobre vychladené k pečeným mäsám alebo samostatne s pita chlebom.