Rychlé lívance ze Samoty u lesa
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- asi 500 g polohrubé mouky
- asi 1 l mléka
- trošička kypřícího prášku
- 1 vejce
- (vše dávám od oka, někdy chci mít těsto tužší, někdy řidší)
- Přeliv:
- jahody
- zakysaná smetana
Postup Rychlé lívance ze Samoty u lesa
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve jsem smíchala všechny suché ingredience a poté přidala tekuté. Pořádně jsem zamíchala, aby se nevytvořily hrudky.
Na rozpálenou pánev jsem lila těsto (mně jeden lívanec usmažit trvá asi 3-5 minut)
Jahody nejdříve očistím a propláchnu. Pak je pořádně rozmačkám, přidám smetanu a přeliji jimi lívance.
Jahody ani lívance samotné nesladím, až jsou na stole, každý si je dochutí, jak kdo má rád.