Salát s avokádem a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

50 g mix salátových listů (1/2 bal.)
1 zralé avokádo
3 vejce
150 g hrášek s mrkví a kukuřicí
citron
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit vejce do vařící vody na 6-7 min. a ihned je vyndáme do studené vody. Než se vejce uvaří, opláchneme a odstředíme salát nebo ho necháme na sítu okapat. Horkou vodou propláchneme mraženou zeleninu a též ji necháme okapat.

  2. Salátové listy i zeleninu dáme do mísy. Přidáme avokádo zbavené pecky i slupky, nakrájené na plátky a pokapané citronem.

  3. Vejce necháme zchladnout ve studené vodě, sloupneme skořápky a nakrájíme na osminky. Dvě vejce přidáme do mísy a jedno necháme na ozdobu. V malé misce vidličkou prošleháme zálivku a vzniklou emulzi lehce promícháme do salátu. Necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem nebo k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!