Pivní řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Těstíčko:
- 100 ml světlého 10°piva
- 1 vejce
- 1 plnější lžička mleté papriky
- 1 plnější lžička majoránky
- 1 lžíce hořčice plnotučné
- 2 stroužky nastrouhaného česneku
- cca 80 g hladké mouky
- pepř mletý dle chuti
- sůl dle chuti
- Dále:
- cca 500 g vepřového masa na řízky (krkovice, karé...)
- hladká mouka na obalení
- sůl a pepř
- sádlo (nebo olej) na smažení
Postup Pivní řízky
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Vejce vyšleháme se solí dle chuti, přidáme papriku, majoránku, česnek, pepř, hořčici, pivo a vše dobře promícháme. Směs zahustíme dle potřeby hladkou moukou na středně husté těstíčko, ve kterém obalíme připravené řízky a ihned je smažíme v pánvi s roztopeným sádlem z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem, chlebem... a sklenicí chlazeného piva.