Kapr ze Stříbrné huti

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr
100 g oleje
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
pepř
sůl
drcený kmín
1,5 dcl piva (může být i méně)
3-4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nakrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme směsí sladké a pálivé papriky a drceným kmínem. Vnitřní strany kapra potřeme utřeným česnekem.

  2. Smažíme na oleji tak, aby byly porce zpoloviny potopené-3-5 minut. Potom zalijeme pivem, 3-5 minut povaříme, obrátíme a ještě povaříme 3-5 minut. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši, opečené brambory, nebo jen zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!