Pečené lokty ze selátka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ks předního kolena (ze selete)
1 sáček (33 g) kořenící směs Magyaros (značka HA)
1 velká celá cibule
3 dcl vývaru z kostí
sůl
bílý mletý pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje.

  2. Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa.

  3. Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.

  4. Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.

  5. Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!