Asijské kuřecí koule
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích řízků (prsní i stehenní)
- 60 ml plnotučného mléka
- 60 ml strouhanky panko
- 1 vejce
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky namletého nebo strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 jarní cibulku
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci strouhanky na zahuštění
- Na omáčku:
- 120 ml hoisin omáčky
- 2 lžičky ostružinové marmelády (džem nebo povidla)
- 1 lžičku sriracha
- sezamová semínka na ozdobu
Postup Asijské kuřecí koule
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nameleme do misky, panko strouhanku zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
Nakrájíme najemno cibulku, rozmačkáme česnek, nastrouháme nebo nameleme zázvor a přidáme k masu. Přilijeme 2 lžíce sojové omáčky a spolu s vejcem, nasáknutou strouhankou a lžící suché obyčejné strouhanky důkladně promícháme.
Ze směsi tvoříme koule (15-16 ks), které vkládáme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy na muffiny. V předem vyhřáté troubě na 180° C pečeme dozlatova asi 15-20 minut.
Než se koule upečou, připravíme omáčku smícháním a prošleháním (vidličkou) hoisin omáčky s marmeládou a přidáním srirachy podle chuti. Koule podáváme přelité omáčkou a posypané sezamovými semínky. Jako příloha se hodí šafránová nebo kari rýže.