Asijské kuřecí koule

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích řízků (prsní i stehenní)
60 ml plnotučného mléka
60 ml strouhanky panko
1 vejce
2 lžíce sojové omáčky
2 lžičky namletého nebo strouhaného čerstvého zázvoru
1 jarní cibulku
3 stroužky česneku
1 lžíci strouhanky na zahuštění
Na omáčku:
120 ml hoisin omáčky
2 lžičky ostružinové marmelády (džem nebo povidla)
1 lžičku sriracha
sezamová semínka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nameleme do misky, panko strouhanku zalijeme mlékem a necháme nasáknout.

  2. Nakrájíme najemno cibulku, rozmačkáme česnek, nastrouháme nebo nameleme zázvor a přidáme k masu. Přilijeme 2 lžíce sojové omáčky a spolu s vejcem, nasáknutou strouhankou a lžící suché obyčejné strouhanky důkladně promícháme.

  3. Ze směsi tvoříme koule (15-16 ks), které vkládáme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy na muffiny. V předem vyhřáté troubě na 180° C pečeme dozlatova asi 15-20 minut.

  4. Než se koule upečou, připravíme omáčku smícháním a prošleháním (vidličkou) hoisin omáčky s marmeládou a přidáním srirachy podle chuti. Koule podáváme přelité omáčkou a posypané sezamovými semínky. Jako příloha se hodí šafránová nebo kari rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!