Francouzská cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g cibule
- 50 g másla
- 2 lžíce mouky
- 1,5 litru vývaru
- 2 rohlíky
- 2 lžíce oleje
- 80 g sýra
- 120 ml suchého bílého vína
Postup Francouzská cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.
Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.
Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.
Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.
V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.
Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)