Francouzská cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g cibule
50 g másla
2 lžíce mouky
1,5 litru vývaru
2 rohlíky
2 lžíce oleje
80 g sýra
120 ml suchého bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.

  2. Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.

  3. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.

  4. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.

  5. V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.

  6. Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!