Pórkový dort
Recepty, DortySuroviny
- 200 g hl.mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek
- sůl
- náplň:
- 1/2 kg pórku
- 50 g cibule
- 2 lžíce oleje
- 200 g šunky (uzené maso)
- 1 zakysaná smetana
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- 100 g nastrouhaného sýra dle chuti
Postup Pórkový dort
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, žloutku, soli a 2-3 lžic vody uhněteme těsto. Těstem vyložíme otevírací formu a vytvoříme 3cm okraj. Formu asi na 30 minut umístíme do chladu.
Pórek a cibuli nakrájíme a obojí několik minut podusíme na oleji. Přidáme najemno nakrájenou šunku.
Zakysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
Korpus pokryjeme papírem na pečení, vyplníme luštěninami a krátce předpečeme (asi 10 minut).
Odstraníme luštěniny a papír na pečení.
Připravený pórek rozložíme na těsto.
Zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem.
Zapékáme asi 20 minut, dokud smetana s vejci neztuhne.