Marinované zlaté kuřecí paličky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích paliček
- 1/3 hrnku medu
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 kostky hnědého cukru
- mletý pepř
- sůl
- voda
- trochu zelené natě:
- petrželka
- bazalka
- pažitka
- cibulka apod...
Postup Marinované zlaté kuřecí paličky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
Hrnek naplníme do třetiny medem, přidáme balzamiko, citronovou šťávu, 3 kostky hnědého cukru a dolijeme vodou, ochutíme solí i pepřem a promícháme.
Paličky vložíme do plastového sáčku nebo misky, zalijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě.
Potom kuřecí paličky položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme doměkka (asi 40 minut), každých 10 minut paličky obracíme a potíráme zbylou marinádou. Podáváme s vařeným bramborem zdobeným posekanou zelenou natí.