Marinované zlaté kuřecí paličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích paliček
1/3 hrnku medu
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce citrónové šťávy
3 kostky hnědého cukru
mletý pepř
sůl
voda
trochu zelené natě:
petrželka
bazalka
pažitka
cibulka apod...

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuřecí paličky omyjeme a osušíme.

  2. Hrnek naplníme do třetiny medem, přidáme balzamiko, citronovou šťávu, 3 kostky hnědého cukru a dolijeme vodou, ochutíme solí i pepřem a promícháme.

  3. Paličky vložíme do plastového sáčku nebo misky, zalijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě.

  4. Potom kuřecí paličky položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme doměkka (asi 40 minut), každých 10 minut paličky obracíme a potíráme zbylou marinádou. Podáváme s vařeným bramborem zdobeným posekanou zelenou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!