Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky (množství podle porcí)
menší hrst žampionů
pár kousků sterilované kapie
kousek čerstvého zázvoru
čerstvě namletý pepř
malá cibule
trochu oleje
lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmahneme cibuli nakrájenou najemno a jen tak do sklovita, přidáme osolené a mírně rozklepané plátky vepřového masa, trochu zalijme vodou a necháme dusit.

  2. Když maso měkne přidáme nakrájené žampiony, sterilovanou kapii a nastrohaný zázvor.

  3. Necháme dodusit, osolíme a opepříme dle chuti a v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme a ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!