Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové plátky (množství podle porcí)
- menší hrst žampionů
- pár kousků sterilované kapie
- kousek čerstvého zázvoru
- čerstvě namletý pepř
- malá cibule
- trochu oleje
- lžíce hladké mouky
- sůl
Postup Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmahneme cibuli nakrájenou najemno a jen tak do sklovita, přidáme osolené a mírně rozklepané plátky vepřového masa, trochu zalijme vodou a necháme dusit.
Když maso měkne přidáme nakrájené žampiony, sterilovanou kapii a nastrohaný zázvor.
Necháme dodusit, osolíme a opepříme dle chuti a v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme a ještě povaříme.