Medová hořčice
Recepty, OstatníSuroviny
- 50 g světlých hořčičných semínek
- 1 lžíce jablečného nebo vinného octa
- 1 lžíce olivového (slunečnicového) oleje
- 1 lžička kurkumy
- 3-4 lžíce medu
Postup Medová hořčice
Postup přípravy receptu
-
Chcete-li hořčici jemnější, tak hořčičná semínka umelte nebo rozdrťte v hmoždíři. Vložte do mixeru nebo do misky, používáte-li mixer tyčový, přidejte lžíci převařeného a zchladlého octa, přidejte i ostatní suroviny a promixujte. Podle chuti můžete ještě dosladit, dosolit, dokyselit.
Pokud chcete hořčici hrubější, prolijte semínka na sítku horkou vodou, vyklopte do misky (lžíce horké vody by měla zůstat), přidejte lžíci převařeného octa a nechte alespoň dvě hodiny nabobtnat. Potom promixujte s ostatními surovinami.
Chutě si sednou lépe až druhý den. Skladujte v lednici.